Τεύχη

Ακύρωση συναυλίας 16.3.2020 στο Ωδείο Φ. Νάκας

Ακύρωση συναυλίας 16.3.2020 στο Ωδείο Φ. Νάκας

 

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ανακοινώνει την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου 2020 στο Ωδείο Φ. Νάκας, με τίτλο Ένας άγνωστος Λεωτσάκος, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση κλείνοντας όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Αναβολή της συναυλίας της Πέμπτης 14 Μαρτίου

Αναβολή συναυλίας

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη συναυλία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Ωδείο Φ. Νάκας, αναβάλλεται λόγω σοβαρού προβλήματος του σολίστ κ. Νίκου Μπαλογιάννη και μεταφέρεται στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο 2019 – 2010.

 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΕΜ

Ιάκωβος Κονιτόπουλος

 

Aποτελέσματα επιλογής των έργων για τις ISCM World Music Days 2019

Aποτελέσματα επιλογής των έργων για τις ISCM World Music Days 2019, 2 – 10 Μαίου 2019 στις πόλεις Tallinn και Tartu.

Στο συνημμένο και στο σύνδεσμο http://www.worldmusicdays2019.ee/#works θα βρείτε την αναλυτική λίστα των έργων και των συνθετών που επιλέχθηκαν.

Tο ISCM Greek Section θα εκπροσωπήσει o συνάδελφος Κώστας Τσούγκρας με το έργο του Monograms που επιλέχθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή.

 

 

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (10/2/1935-26/12/2018)

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 ξεκίνησε το ταξίδι της αιωνιότητας ως ο τελευταίος των Ελλήνων μεγάλων πρωτοπόρων της παγκόσμιας μουσικής του 20ου αιώνα, ο Ακαδημαϊκός, επί 30 χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και πρόσφατα ανακηρυχθείς Επίτιμος Πρόεδρός της, ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Εργαστήριο Νέων Συνθετών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου, διοργανώνει και φέτος το Εργαστήριο Νέων Συνθετών, έναν θεσμό που εισήγαγε το 1997 ο συνθέτης, μαέστρος και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Δεστούνη με έργα Θόδωρου Αντωνίου

 Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας διοργανώνει συναυλία την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 ώρα 20:30, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φ. Νάκας (Ιπποκράτους 41, τηλ: 210 3634000), με τίτλο: Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Δεστούνη με έργα Θόδωρου Αντωνίου Ο σολίστ Κωνσταντίνος Δεστούνης σε ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στον συνθέτη, μαέστρο και ακαδημαϊκό Θόδωρο Αντωνίου, με επιλογές από την εργογραφία του για πιάνο από το 1958 έως το 2002.

Not just six strings

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 20:30 Αίθουσα Συναυλιών Ωδείου Φίλιππος Νάκας Ιπποκράτους 41, τηλ: 210 3634000 Not just six strings Ρεσιτάλ αφιερωμένο στην ελληνική συνθετική δημιουργία για κιθάρα θα παρουσιαστούν έργα των: Χαράλαμπου Εκμεκτσόγλου, Γιώργου Κερτσόπουλου, Κυριάκου Τζωρτζινάκη, Δημήτρη Μηνακάκη, Μάνου Χατζιδάκι, Jacques Ibert, Θόδωρου Αντωνίου. Νίκος Μπαλογιάννης – κιθάρα Ευγενική συμμετοχή: Μαρία Θεοφίλη, Παναγιώτης Δράκος - φλάουτο Γιάννης Τσανακαλιώτης - πιάνο Είσοδος ελεύθερη

Ελάχιστα ... Παύσεων: Duo-ErgOn-aTastOn

Duo-ErgOn-aTastOn

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC), σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA), παρουσιάζουν συναυλία με έργα για βιολί και πιάνο. Η Αγγέλικα Παπανικολάου (πιάνο) και ο Κωνσταντίνος Καριτζής (βιολί), θα ερμηνεύσουν έργα των Toru Takemitsu, Fazil Say, Witold Lutoslawski, ενώ θα παρουσιάσουν σε α’ εκτέλεση το έργο Nomion του Χρήστου Αναστασίου και το έργο Rapsodie op. 38 του Matthias Hutter. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αγγέλικα Παπανικολάου, «το Ελάχιστα ...

Soloists and not only: Ελλάδα και Γερμανία ΙΙ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνει συναυλία τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 ώρα 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe (Ομήρου 14 - 16, τηλ: 210 3661000) Soloists and not only: Ελλάδα και Γερμανία ΙΙ Το Κουϊντέτο Ξύλινων Πνευστών «Αίολος» σε έργα των: August Klughardt, Μπάμπη Κανά, Σάββα Τσιλιγκιρίδη, Ιωσήφ Βαλέτ, Victor Bruns. Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο Γιάννης Τσελίκας, όμποε Άγγελος Πολίτης, κλαρινέτο Γιώργος Φαρούγγιας, φαγκότο Σπύρος Κάκος, κόρνο Είσοδος ελεύθερη