Μουσική για Κιθάρα του Θόδωρου Αντωνίου

Νίκος Ζάρκος, κιθάρα

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA), παρουσιάζουν τη συναυλία Μουσική για Κιθάρα του Θόδωρου Αντωνίου.

Η παρουσίαση του προγράμματος με έργα για σόλο κιθάρα του Θόδωρου Αντωνίου έρχεται ως επιστέγασμα της πολυετούς συνεργασίας του κιθαρίστα Νίκου Ζάρκου με τον συνθέτη, καθηγητή σύνθεσης και διευθυντή ορχήστρας. Για πρώτη φορά στην πενηντάχρονη συνθετική πορεία του Θόδωρου Αντωνίου παρουσιάζονται σε ένα ρεσιτάλ τα τέσσερα, μεγάλης έκτασης και συνθετικής πνοής έργα του για σόλο κιθάρα: Στιχομυθία ΙΙ (1977), Σουίτα (1994 - 95/2003), Fantasia in Memoriam (1996) και Σονάτα (2012). Το τελευταίο από τα έργα έχει γραφτεί κατόπιν παραγγελίας του κιθαριστή και έχει ερμηνευτεί από τον ίδιο για πρώτη φορά το 2013.

Ο Νίκος Ζάρκος έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον γύρω από την εξερεύνηση των αχαρτογράφητων περιφερειών του σύγχρονου κιθαριστικού ρεπερτορίου, αποθησαυρίζοντας ταυτόχρονα την ελληνική κιθαριστική εργογραφία. Γεννημένος στην Καβάλα το 1981 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία Νυρεμβέργης - Augsburg. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει δύο προσωπικά CD: Ελληνική Μουσική του 21ου Αιώνα για Κιθάρα (2011) και Γυναικεία Γραφή για Κιθάρα (2013).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22 - Κολωνάκι, τηλ. 210-3680950)

Είσοδος Ελεύθερη