ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Δ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Δ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μέλους της Δημήτρη Δραγατάκη, προκηρύσσει σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημήτρη Δραγατάκη τον 6ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του. Ο φετινός διαγωνισμός αποκτά μία επιπλέον σπουδαιότητα λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών από τη γέννηση του συνθέτη στις 22 Ιανουαρίου 2014.

Εκτός από το πολύ σημαντικό συνθετικό έργο του, ο Δημήτρης Δραγατάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στη διδασκαλία νέων συνθετών. Με την προκήρυξη αυτή, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών πιστεύει ότι συντείνει στη συνέχιση του έργου του Δασκάλου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εμπλουτισμού του ελληνικού ρεπερτορίου με καινούρια έργα.

Ο διαγωνισμός αφορά σε Έλληνες συνθέτες μέχρι 40 ετών. Όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει το αργότερο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 να υποβάλουν ένα έργο σε δύο αντίτυπα για σόλο όργανο ή για οργανικό σύνολο, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 εκτελεστές. Στην ενορχήστρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε συνδυασμός από τα παρακάτω όργανα: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, τρομπόνι, πιάνο, 2 βιολιά, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο και μαγνητοταινία. Η διάρκεια του έργου θα πρέπει να είναι από 8 έως 12 λεπτά.

Τρία έργα θα βραβευτούν από επιτροπή που θα αποτελείται από διακεκριμένους Έλληνες συνθέτες και διευθυντές ορχήστρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στo γραφείo της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, c/o Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα, τηλ. 210-7256607, e-mail gcu@otenet.gr, Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη, 11.00-15.00.