Μουσικός διαγωνισμός - Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών και Zagori Fiction Days 2021 Μουσική επένδυση πρώτου επεισοδίου βωβού κινηματογραφικού σήριαλ

Στα πλαίσια του Zagori Fiction Days 2 - διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ τηλεοπτικής μυθοπλασίας, που θα διεξαχθεί στη Βίτσα (Ζαγόρι Ήπειρος) από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου η Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών και το Zagori Fiction Days συνδιοργανώνουν ένα διαγωνισμό μουσικής επένδυσης βωβών κινηματογραφικών σήριαλ γνωστών ως serial movies.

Για τη 2η έκδοση του Zagori Fiction Days το κινηματογραφικό σήριαλ (πρώτο επεισόδιο) στο οποίο καλούνται οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι συνθέτες να υποβάλλουν την μουσική πρόταση σύνθεσή τους, είναι το “La Maison du Mystère /Το Σπίτι του Μυστηρίου épisode 1 L'Ami félon” του Γάλλου σκηνοθέτη Alexandre Volkoff. (France 1922)

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε όλους, επαγγελματίες και μη, χωρίς καμία διάκριση. H υποβολή των στοιχείων των υποψηφίων και των μουσικών έργων τους θα γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Film Freeway, μέσω της οποίας και θα αποστέλλεται το έργο σε μορφή μουσικού αρχείου σε format WAV ή MP3 .

Η επιλογή των υποβληθέντων μουσικών έργων γίνεται από ειδικώς συσταθείσα πενταμελή επιτροπή που αποτελείται από τους:

Ιωσήφ Παπαδάτο, συνθέτη, καθηγητή, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών,

Χρήστο Αναστασίου, ΜΑ συνθέτη, αρχιμουσικό, καθηγητή σύνθεσης, Έφορο του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Dr. Σπύρο Δεληγιαννόπουλο, συνθέτη, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Αγγέλικα Παπανικολάου, πιανίστα, καθηγήτρια πιάνου, μουσικοπαιδαγωγό και

Κωνσταντίνο Δεληγιάννη, διευθυντή προγράμματος και περιεχομένων του Zagori Fiction Days.

Από το σύνολο των υποβληθέντων μουσικών έργων θα επιλεγούν τρία, εκ των οποίων το πρώτο θα βραβευτεί με το ποσό των 500 ευρώ, στα δε άλλα δύο θα απονεμηθεί ειδική τιμητική διάκριση.

Τελευταίο όριο υποβολής μουσικής σύνθεσης: 26 – 9 – 2021. Επιλογή μουσικών έργων από 21 έως 28 - 9 -2021.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού και απονομή βραβείων: 29 – 9 – 2021.

Το πρώτο επεισόδιο από “La Maison du Mystère /Το Σπίτι του Μυστηρίου épisode 1 L'Ami félon” του Γάλλου σκηνοθέτη Alexandre Volkoff είναι προσβάσιμο στο διαδίκτυο εδώ:


•Link 1 - https://www.cinematheque.fr/.../145051-la-maison-du...volkoff-1922/

•Link 2 - https://www.dailymotion.com/video/x7vhe8r

Πληροφορίες για το κινηματογραφικό σήριαλ

“Το Σπίτι του Μυστηρίου” εδώ: https://en.wikipedia.org/.../The_House_of_Mystery_(1923...

-Η πλατφόρμα συμμετοχής στο μουσικό διαγωνισμό και η υποβολή στοιχείων και των μουσικών έργων είναι προσβάσιμη στην ειδική σελίδα: https://filmfreeway.com/ZagoriFictionDays

-Η ιστοσελίδα του Zagori Fiction Days είναι προσβάσιμη εδώ:

http://www.zagorifictiondays.com/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
Ημερομηνία: 
Κυριακή, 26 Σεπτέμβριος, 2021 - 11:30