ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Rethinking: Xenakis Competition-"Composition for Ensemble”

H Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (έτος ιδρύσεως 1931) έχει ως έναν από τους κύριους στόχους της την ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του διεθνούς φορέα Meta-Xenakis (https://meta-xenakis.org/) για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών από την γέννηση του Ιάννη Ξενάκη και ύστερα από πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Γραμματέα του Δ.Σ.

9ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ "Δ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ"-ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1) Νέος ιστότοπος για τον Διαγωνισμό Σύνθεσης της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών "Δημήτρης Δραγατάκης".

9ο Διαγωνισμός Σύνθεσης στη μνήμη του Δημήτρη Δραγατάκη-Ιστότοπος Υποβολής

Ενημερώνουμε ότι για τον 9ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του Δημήτρη Δραγατάκη, ο ιστότοπος θα λειτουργήσει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022.

Μέσω του ιστότοπου  dragatakiscompetition.gr  θα δοθούν οι πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής των έργων.

 

 

Call for scores: Εβδομάδας Νέων Ήχων

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε σπουδαστές/στριες ή απόφοιτους/ες ελληνικών μουσικών ιδρυμάτων με ειδίκευση στην Σύνθεση και γεννημένους/ες μετά την 1-1-1992, να συνθέσουν έργα για συμφωνική ορχήστρα, προκειμένου να παρουσιαστούν από την Κ.Ο.Θ. στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Νέων Ήχων» (11-14 Μαΐου 2022) την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 9ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ανακοινώνει την παράταση προθεσμίας υποβολής έργων για τον διαγωνισμό σύνθεσης στη μνήμη του Δημήτρη Δραγατάκη (αφορά συνθέτες Έλληνες και Κύπριους συνθέτες/τριες γεννημένους/ες από 1.1.1986 και μετά). Η νέα ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 28η Φεβρουαρίου 2022.  

Άφιξη έργων μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα γίνονται δεκτά.

Aποτελέσματα του Διαγωνισμού Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με Θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση»

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ – ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με Θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση» καθώς και τα ονόματα της κριτικής επιτροπής, είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού  https://www.gcu-gno.gr

Μουσικός διαγωνισμός - Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών και Zagori Fiction Days 2021 Μουσική επένδυση πρώτου επεισοδίου βωβού κινηματογραφικού σήριαλ

Στα πλαίσια του Zagori Fiction Days 2 - διεθνείς συναντήσεις και φεστιβάλ τηλεοπτικής μυθοπλασίας, που θα διεξαχθεί στη Βίτσα (Ζαγόρι Ήπειρος) από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου η Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών και το Zagori Fiction Days συνδιοργανώνουν ένα διαγωνισμό μουσικής επένδυσης βωβών κινηματογραφικών σήριαλ γνωστών ως serial movies.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 9ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ Δ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και μέλους της Δημήτρη Δραγατάκη, προκηρύσσει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Δημήτρη Δραγατάκη, τον 9ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του.

 

Εκτός από το πολύ σημαντικό συνθετικό έργο του, ο Δημήτρης Δραγατάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στη διδασκαλία νέων συνθετών.

Αποτελέσματα Open Call for Composers 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας- Χορτιάτη, το American - Israeli Cultural Foundation (supported by Stavros Niarchos Foundation), και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία be artive,σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το σύνολο μουσικής δωματίου Israeli Chamber Project διοργάνωσαν ανοιχτή πρόσκληση (open call) σε νέους μουσικούς δημιουργούς.

90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ

90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ

(ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

 

Διαγωνισμός Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με θέμα

«1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση»

Η Ένωσις Ελλήνων Μουσουργών και η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσουν Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού με θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση» τιμώντας την επέτειο των 200 ετών.

Σελίδες