Τεύχη

Ακύρωση των παγκόσμιων ημερών του 2021 (προγραμματισμένες για το Μάρτιο 2022) από το ISCM

Ακύρωση των παγκόσμιων ημερών του 2021 από το ISCM που ήταν προγραμματισμένες για το Μάρτιο του 2022 λόγω της πανδημίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Διαγωνισμός Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση»-ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΕΡΓΩΝ

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε και στο πλαίσιο της προστασίας της Τέχνης και των ανθρώπων του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ανακοινώνουμε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής έργων για το Διαγωνισμό Σύνθεσης Λυρικού Τραγουδιού με θέμα «1821, Ελληνική Επανάσταση και Μελοποιημένη Ποίηση» (κατά ένα τρίμηνο) καθώς και την μετάθεση της συναυλιακής παρουσίασης των βραβευθέντων συνθέσεων.

Σύντομα θα δημοσιευθούν οι ακριβείς ημερομηνίες.

Απώλεια του συνθέτη Κώστα Μπραβάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών μόλις ενημερώθηκε για την απώλεια του συνθέτη Κώστα Μπραβάκη και εκφράζει τη βαθιά θλίψη του.

Όπως παρακάλεσε η οικογένεια, αντί στεφάνου θα διατεθεί το αντίστοιχο ποσό για τον σκοπό που έχει καθορίσει.

Απώλεια του συνθέτη και μουσικού παιδαγωγού Δημήτρη Λιωνή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του συνθέτη και μουσικού παιδαγωγού Δημήτρη Λιωνή και αποφάσισε να παραστεί εκπρόσωπός του στην εξόδιο ακολουθία το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, ώρα 12.00 στην Κοίμηση της Θεοτόκου, οδός Κανάρη 3 στην Άνοιξη Αττικής.

Όπως παρακάλεσε η οικογένεια, αντί στεφάνου θα διατεθεί το ποσό των 100 ευρώ για τον σκοπό που έχει καθορίσει.

Ακύρωση συναυλίας 16.3.2020 στο Ωδείο Φ. Νάκας

Ακύρωση συναυλίας 16.3.2020 στο Ωδείο Φ. Νάκας

 

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών ανακοινώνει την ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου 2020 στο Ωδείο Φ. Νάκας, με τίτλο Ένας άγνωστος Λεωτσάκος, λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση κλείνοντας όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Αναβολή της συναυλίας της Πέμπτης 14 Μαρτίου

Αναβολή συναυλίας

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη συναυλία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Ωδείο Φ. Νάκας, αναβάλλεται λόγω σοβαρού προβλήματος του σολίστ κ. Νίκου Μπαλογιάννη και μεταφέρεται στην επόμενη καλλιτεχνική περίοδο 2019 – 2010.

 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΕΜ

Ιάκωβος Κονιτόπουλος

 

Aποτελέσματα επιλογής των έργων για τις ISCM World Music Days 2019

Aποτελέσματα επιλογής των έργων για τις ISCM World Music Days 2019, 2 – 10 Μαίου 2019 στις πόλεις Tallinn και Tartu.

Στο συνημμένο και στο σύνδεσμο http://www.worldmusicdays2019.ee/#works θα βρείτε την αναλυτική λίστα των έργων και των συνθετών που επιλέχθηκαν.

Tο ISCM Greek Section θα εκπροσωπήσει o συνάδελφος Κώστας Τσούγκρας με το έργο του Monograms που επιλέχθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή.

 

 

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (10/2/1935-26/12/2018)

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 ξεκίνησε το ταξίδι της αιωνιότητας ως ο τελευταίος των Ελλήνων μεγάλων πρωτοπόρων της παγκόσμιας μουσικής του 20ου αιώνα, ο Ακαδημαϊκός, επί 30 χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και πρόσφατα ανακηρυχθείς Επίτιμος Πρόεδρός της, ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.

Εργαστήριο Νέων Συνθετών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου, διοργανώνει και φέτος το Εργαστήριο Νέων Συνθετών, έναν θεσμό που εισήγαγε το 1997 ο συνθέτης, μαέστρος και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Δεστούνη με έργα Θόδωρου Αντωνίου

 Ένωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας διοργανώνει συναυλία την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 ώρα 20:30, στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου Φ. Νάκας (Ιπποκράτους 41, τηλ: 210 3634000), με τίτλο: Ρεσιτάλ πιάνου του Κωνσταντίνου Δεστούνη με έργα Θόδωρου Αντωνίου Ο σολίστ Κωνσταντίνος Δεστούνης σε ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στον συνθέτη, μαέστρο και ακαδημαϊκό Θόδωρο Αντωνίου, με επιλογές από την εργογραφία του για πιάνο από το 1958 έως το 2002.