1914: ένας αιώνας μετά - Ο άγνωστος στρατιώτης

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως μέλος του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Συμφωνικών Αιθουσών ECHO, συμμετέχει στις εκδηλώσεις του δικτύου για την εκατονταετηρίδα από την έναρξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζοντας την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20.30, το νέο έργο του Γιώργου Απέργη «Le soldat inconnu» για βαρύτονο και ενόργανο σύνολο, βασισμένο σε κείμενο του F. Kafka (παραγγελία του ECHO με την υποστήριξη του προγράμματος Πολιτισμός της Ε.Ε.).

Η συναυλία, με τίτλο «1914: ένας αιώνας μετά - Ο άγνωστος στρατιώτης» πραγματοποιείται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος με τη συμμετοχή του Ergon Ensemble υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Σολίστ στο έργο είναι ο διακεκριμένος γερμανός βαρύτονος Holger Falk. Στο α΄ μέρος της συναυλίας παρουσιάζεται η «Ιστορία του Στρατιώτη» του Στραβίνσκι, από την οποία άλλωστε ο Απέργης, όπως και ο ίδιος αναφέρει, αντλεί την ενορχήστρωση του «Άγνωστου Στρατιώτη», με τη συμμετοχή του Τάσου Αποστόλου και του Φάνη Μουρατίδη. Το έργο θα παρουσιαστεί στα Ελληνικά, σε μετάφραση της Τούλας Τόλια, με τη συνοδεία ταινίας animation από τη δημιουργική ομάδα YeastCulture, γνωστή για τις συνεργασίες της με τον Akram Khan και τη London Philharmonia.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Μεγάρου στο http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=2192 ή τηλεφωνώντας στο 210-7282333.