Συναυλίες με έργα Ελλήνων συνθετών στο Ωδείο Αθηνών

Ένα μεγάλο φάσμα έργων Ελλήνων συνθετών θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα στο Ωδείο Αθηνών από νέες μουσικούς, με μερικά ιστορικά έργα που δεν ακούγονται συχνά σε συναυλίες, αλλά και αναθέσεις που δείχνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μιας νέας γενιάς συνθετών και εκτελεστών.

  • την Πέμπτη 3/2 στις 8μ.μ. οι Pythia trio (Μυρτώ Ακρίβου, Ηρώ Μενέγου, Θάλεια Παπαδοπούλου) θα παίξουν το πρόγραμμα "Ο Όρκος του Ιπποκράτη", με νέα έργα για 6 χέρια με έντονα θεατρικά στοιχεία, βασισμένα στο ομώνυμο έργο του Mauricio Kagel.  Περισσότερα και πληροφορίες για εισιτήρια εδώ: https://www.athensconservatoire.gr/%CE%BF-%CF%8C%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7/ To τρίο σχηματίστηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου "Το πιάνο στον 20ο και 21ο αιώνα" , αλλά έχει πλέον μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική πορεία, η οποία ξεκίνησε με αυτό το πρότζεκτ.

 

  • To Σάββατο 5/2 στις 8μ.μ.  οι συμμετέχουσες στο σεμινάριο "Το πιάνο στον 20ο και 21ο αιώνα" θα δώσουν μια συναυλία για ένα και δύο πιάνα. Έργα Νίκου Σκαλκώτα, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Γιώργου Σισιλιάνου, Γιάννη Χρήστου, Γιάννη Ιωαννίδη, Φίλιππου Τσαλαχούρη, Νικόλα Τζώρτζη, Μηνά Μπορμπουδάκη και Γιώργου Χανού από τις Λυδία Λινάρδου, Ηρώ Μενέγου, Δάφνη Μελανίτου (σόλο έργα) και το ντουέτο της Μυρτούς Ακρίβου και της Θάλειας Παπαδοπούλου (δύο πιάνα). Συμμετέχει ο Κώστας Σερεμέτης στα κρουστά (βλ. συνημμένο πρόγραμμα). Η συναυλία αυτή είναι η κατακλείδα της ιδιαίτερης μελέτης έργων του ιστορικού ελληνικού ρεπερτορίου που έγινε στο πλαίσιο του σεμιναρίου, με έρευνα σε αρχεία και δισκογραφία, δύο masterclasses με ερμηνεύτριες που έχουν διδαχθεί απευθείας από τους συνθέτες (Δόμνα Ευνουχίδου /Κωνσταντινίδης, Μαρία Ευστρατιάδη /Σισιλιάνος), αλλά και με συνεργασίες με τον Γ. Ιωαννίδη, τον Φ. Τσαλαχούρη και τον Γ. Χανό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 3 Φεβρουάριος, 2022 - 20:00